X
Zwembad Sauna Stoomcabine Spa Poolhouse/tuinhuis   Over DWD Impressie Contact

Inbouw stoomcabine op maat

Rust, herstel en verkwikking.....het effect van de warmte en van het ontwerp van de stoomcabines op maat van Dutch Wellness Design zijn een verademing voor lichaam & geest.

Aan de nagenoeg luchtdichte ruimte, vaak met een glazen voorzijde, wordt met een stoomgenerator stoom toegevoegd. De relatieve luchtvochtigheid is daarna ongeveer 100%. Net als de indeling, is ook de afwerking van de inbouw stoomcabine en het gebruik van aroma’s naar keuze van de klant. Met bijvoorbeeld mozaïeksteentjes, natuursteen, een betonlook of kunststof (PE/PP) voor de afwerking en aroma’s zoals dennengeur, eucalyptus of rozemarijn, wordt een zeer persoonlijke sfeer en beleving gecreëerd.

 

Dutch Wellness Design heeft verschillende modellen stoomgeneratoren en past het model aan naar de verwachte gebruiksintensiteit. Het materiaal van de cabine is van hoge kwaliteit, zeer duurzaam en identiek voor commercieel en privégebruik.

Unieke PE/PP cabine

Voor zeer intensief gebruik in bijvoorbeeld hotels, spa’s en spa & fitness heeft Dutch Wellness Design een unieke inbouw stoomcabine op maat ontwikkeld van de kunststoffen polyethyleen en polypropyleen. Deze PE/PP hebben vele gebruiks- en onderhoudsvoordelen. Stoomcabines van deze kunststoffen zijn:

 

  • Zeer hygiënisch
  • Sterk isolerend
  • Uitermate goed bestand tegen schadelijke stoffen en beschadigingen
  • Niet gevoelig voor osmose
  • Eenvoudig schoon te houden
  • Qua afmetingen en banken naar wens in te delen

Gezondheidsvoordelen

In een inbouw stoomcabine stijgt de lichaamstemperatuur, maar kan het lichaam het eigen vocht niet goed verdampen door de hoge luchtvochtigheid. De gevoelstemperatuur is daardoor hoger dan de werkelijke temperatuur.

 

Een hogere gevoelstemperatuur leidt tot een verbetering van de bloedsomloop en tot een stimulatie van de afvoer van zouten en toxines uit het lichaam. De stofwisseling verbetert, de spieren versoepelen en de bloedvaten openen zich meer. Dit resulteert in een lagere bloeddruk, een zachtere en soepelere huid en een gevoel van algehele ontspanning.

 

Het effect kan versterkt worden met de verschillende aroma’s. Rozemarijn bevordert de doorbloeding, eucalyptus werkt verlichtend voor de luchtwegen en dennengeur maakt opgewekt.

Webdesign: Silicium interactief
© Dutch Wellness Design

Informatie aanvragen >