X
Zwembad Sauna Stoomcabine Spa Poolhouse/tuinhuis   Over DWD Impressie Contact

Infraroodsauna

De warmte ontstaat door infraroodstraling. De maximumtemperatuur wordt deels bepaald door het ontwerp en de grootte van de cabine. De keramische elementen stralen een lange of korte golf infrarood uit en geven een doordringende warmte af. De gemiddelde ‘starttemperatuur’ ligt rond 35 à 40 graden Celsius en loopt vaak op tot circa 60 graden Celsius.

 

De combinatie van warmte en infraroodstralen dringt diep door in de huid, spieren en weefsels waardoor de lichaamstemperatuur wordt verhoogd. Het stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding. Toxische stoffen worden daardoor sneller uit het lichaam verwijderd. De lange golf dringt door tot in de bovenste laag van de huid, de opperhuid. De korte golf dringt door tot in de spieren en gewrichten. Het resultaat van het gebruik van een infraroodsauna op maat is ontspanning, spierherstel, pijnverlichting en ontgifting.

 

Het effect op het fysiek herstellend vermogen, van de verschillende soorten sauna’s, varieert. Een Finse sauna en een biosauna werken meer ontspannend. Een infrarood sauna ook herstellend.

Impressie

Webdesign: Silicium interactief
© Dutch Wellness Design

Informatie aanvragen >